thaysanura

Beyninizi tokatlayan blog

Pazartesi, Ocak 23, 2006

YOLDA ESKİ BİR KAN LEKESİ

Eski dediğimiz nedir? Bir şey yenilenmeden eskimesi mümkün müdür? 35 yıllık evli bile olsanız karınız eski karınız değildir ki.. Arkadaşlıklar nasıl peki? Eskiyor mu onlar yıllarla beraber, kim eskitiyor onları, paçalarına bacaklarına kim taşları sürüyor, kim bunları moda haline getirip fakir fukaranın hislerine tercüman oluyor?
Kim görmüş ama kim..

Yüksek bir kaldırımda giderken bir gün yanımızda birisi varsa o kaldırım eskimiştir artık, anıları vardır çünkü o her yağmurda basınca içinden su fışkıran kare taşlarda..nesnelerin eskimesi insan eliyle oluyor demek ki..

-Peki o zaman öğretmenim baştaki sorumuza dönersek ne dememiz gerekiyor?

-Onun cevabını vermen için yürüdüğün kaldırımlara bakacaksın. Beraber yürüdük biz bu yollarda demek için yolun sonuna gelmen gerek. Aynı yolda bir daha yürüyemeyecek olman gerek. Yürüsen bile aradan geçen seçim döneminde kaldırım taşları zaten değişmiş olacak. Sen o eski yolda eski arkadaşlarınla bir daha hiç yürüyemeyeceksin aslında.

Bu pek de umurunda olmayacak. Sen yoluna devam edip gideceksin, ama bir süre kafanı kurcalayacak,parmağını her burnuna götürdüğünde gelecek aklına yolda olsam bunu yapabilir miydim diyeceksin. Ve bir süre sonra yine bakacaksın ki senin parmağın kimin burnunda kimsenin umurunda olmayacak. Kesin bir tarih yok, kesin bir yer yok. Varolan tek şey artık sen yola çıktın, enerji verecek her şey çantanda. Karşı yönden gelen Texas DDI 035 plakalı otomobil sen seyir halindeyken seni seyretmeyecek..

Kendi seyir defterime baktığımda aslında benim kanlı bir yara izim yokmuş meğer. Hiç hastaneye koşmamışım, dikiş nasıl alınır hiç görmedim ben. O yüzden ufak sıyrıklar korkutuyor beni. Kanımın pıhtılaşmayacak olması, koşarak giderken en yakın polikliniğe yolların kanlanması bir ihtimaldir. Kaldırım taşlarında kan lekesi olması.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home