thaysanura

Beyninizi tokatlayan blog

Salı, Ekim 24, 2006

Her şeyi anlıyorum da şu blog işinde word verification neden var onu anlamıyorum. Tamam bazı yerlerde nedenini yanında açıklıyorsunuz da yine de eksik şeyler var. Diyelim ki ben bir blog sapığı anonymousum. Bir sürü şey yazdım durdum. Son aşama bu word ver.. İşine geldi. 5 tane harfi yazmaya mı üşenicem. Ya da bu benim kimliğimi ifşa edecekse neden yukarıda yazdığım o kadar harf boşa gidiyor?

7 Comments:

At Ekim 25, 2006 12:38 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

üşendim şimdi türkçeye çevirmeye, al sana copy paste gerekçe :

"What this does is to prevent automated systems from adding comments to your blog, since it takes a human being to read the word and pass this step. If you've ever received a comment that looked like an advertisement or a random link to an unrelated site, then you've encountered comment spam. A lot of this is done automatically by software which can't pass the word verification, so enabling this option is a good way to prevent many such unwanted comments."

oldu mu anam?

 
At Ekim 25, 2006 1:01 ÖS, Blogger thay said...

"Tamam bazı yerlerde nedenini yanında açıklıyorsunuz da yine de eksik şeyler var." demiş miyim dememiş miyim anam? bir de tekerlekli, sandalye var yanında o ne demek? sakatlar girebilir mi demek. onu da paste yap bakalım en sevdiğim anonymous. artık hangisini en çok seviyorsam..

 
At Ekim 26, 2006 5:21 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

tekerlekli sandalye engelliler için. Daha bizim memlekette yok gerçi ama körlerde internet kullanırken göremedikleri için o harfleri yorum yazmaktan geri kalmasinlar diye.

bak git o sandalyenin üzerine "listen and type the numbers you hear" diyo.

Annadin?

 
At Ekim 26, 2006 1:05 ÖS, Blogger thay said...

o kadar yazıyı okuyorlarda 5 6 karakteri mi okuyamıyorlar peh peh peh

 
At Ekim 27, 2006 2:03 ÖÖ, Anonymous Adsız said...

ekran okuyucu bir takim programlar var, o kadar yaziyi onlarla okuyorlar bacim. Ama bu ucubik karakterleri o ekran okuyucu programlar da okuyamıyor. Dolayisi ile seslendirmeye ihtiyac duyuluyor.

got it?

 
At Ekim 27, 2006 2:55 ÖÖ, Blogger houston said...

you talkin to me, ha? ha?
valla bi alakasi yok :)

 
At Ekim 27, 2006 3:46 ÖÖ, Blogger thay said...

demek ki artık bu ve benzeri problemlerimiz için basvurabileceğimiz bir anonymousumuz var. tüm sorunları kafamızdan attık.

alakası yok tabiki Houston aga. seninle ilgili bir konu olsa ben bu güzelim blogu chat meydanına çevirir miyim hiç?

 

Yorum Gönder

<< Home