thaysanura

Beyninizi tokatlayan blog

Pazar, Şubat 05, 2006

tekeliyleyumurtakıramayangillerden

her biri farklı yöntemlerle kırılmış 5 yumurta ve bu 5 yumurta ile yapılmış bir kek. yumurtalar sırayla kırıldı ama hiç birisi mutfaga kameralar girdiğinde ya da ben bir studyoya gittiğimde sergilenebilecek cinsten değildi. sıradan kırılmış yumurtalar, sıradan kaçmış çoraplar gibi, sıralar yüzünden kaçan çoraplar gibi. lise yıllarında çoraplara verdiğimiz para en az fotokopiye verdiğimiz para kadardı, bizim okulun fotokopi makinası hiç sağlam olmazdı, spor kolu parası da hiç toplanamazdı. sınıf başkanın birinci göreviydi yazılı parası, spor parası, gazete parası toplamak. ortalama 35 kişilik bir sınıftaki kızların bir aylık çorap parası ile çok sayıda basketbol ve voleybol topu ya da ikinci el az kullanılmış, sahibinden bir fotokopya makinası alınabilirdi. penti star 86, la famme 500, saks 57 en çok satılanlar listesinin başında yer alırdı. bronz görunum istiyorsak alta 57 üstüne 500 giyerdik. bacaklarımız perde gibi dururdu. dalgalı biraz, 2 kat naylon üstüste gelince bu normaldi. ama alttaki 57 kaçınca komik olurdu, çatlamış bir bacak, sıradan çatlamış bacaklar. 86 giydiğimiz günlerde sırada kontrol olmasın diye dua ederdik, gömleksiz yalnızca kazak giydiğimizde kontrol olmasın diye dua ederdik, parlatıcı sürdüğümüz gün Sabriye nöbetçi olmasın diye dua ederdik. inançlı bir öğrenci topluluğu olmuşturmuştu kızlar. sıradan inançlı öğrenci topluluğu..

4 Comments:

At Şubat 07, 2006 6:15 ÖS, Blogger funkypunkydrunky said...

Bizde erkekler olarak bacaklara bakardık. Y. sıranın altından da bakardı. Markalarını bilmezdik. Ama bacakalrı bilirdik:))

 
At Şubat 08, 2006 8:46 ÖÖ, Blogger thay said...

bizim okuldakiler sıranın altına girmez ayna tutardı. kimin ayna tuttuğunu bilirdik, ama üst tarafı kaçmış çorapları hiç giymezdik:))

 
At Şubat 08, 2006 9:41 ÖÖ, Blogger passive said...

güzel günlerdi bea
kendi çapımızda salak saçma masumiyetliklerimiz var idi
bi de saçlarımız kısaysa kulak memesine değmemeli uzunsa örgü olmalıydı
tek tip maymunlardık özgür.

 
At Şubat 08, 2006 9:57 ÖÖ, Blogger thay said...

çorap rengimiz bordoydu bir seçim dönemi boyunca.eteklerimiz mavili falan. hamit haşap vardı müdürdü, bi de trabzonlu idi. her sabah kontrol yapılırdı kızlar formalarını giymiş maça hazırlar mı diye. evde giyerdik pentileri yine üzerine bordo opaklar. sırayla tuvaletler arasında karınca sürüsü gibi ince bir çizgi halinde elimizde kitaplar dizilirdik. ve hepimiz galibiyet almış futbolcular misali soyunma odasından çıkardık tekrar pentilerimizle. ta ki nuri savur kızlar tuvaletinin önünde kamp kurup oyuncularına bar yasagı koyana kadar. uzun çoraplı pipi intahar kararı alanaca bu böyle sürdü gitti

 

Yorum Gönder

<< Home